Assalamualaikum semua.. selamat datang ke laman Suri Ummi. Laman ini adalah di bawah seliaan Syahadah Abdullah dan Ridhuan Husin, khusus untuk berkongsi cerita tentang kehidupan, tips kesihatan dan kegembiraan.

We are also business partner of Shaklee Product at Gombak, Batu Caves and nearby area. Delivery throughout Malaysia and nearby. Hubungi kami juga untuk konsultasi kesihatan percuma dan peluang menjana kewangan hebat bersama Shaklee World. Hubungi 013.2505.386 segera. Anyone can be healthy, wealthy and happy!

Sunday, February 24, 2008

Hari Raya ini Empat Tahun Sekali

Assalamualaikum awal kalam..
Tentu antum antunna sudah dapat menanggapi hal dari tajuk ini.

Ya, Malaysia mempunyai satu hari raya yang disambut empat tahun sekali.
Amat rugi malahan sebenarnya tidak wajar jika kita selaku rakyat Malaysia tidak mengambil endah akan hal ini. Hari raya katakan... :)

Untuk memilih siapa yang terbaik tentunya bukan satu hal yang mudah. Setiap orang haruslah berfikir sedalam-dalamnya dan secermat-cermatnya kerna walau hanya dengan satu undi ia mampu pula untuk menentukan jatuh bangun negara kita, malah mampu juga mempengaruhi masa depan orang lain.

Saya sendiri tidak dapat bertanding..ops silap..tidak dapat membuang undi kerana 30/12 tahun lalu baru genap umur 21 tahun. Justeru, nama tidak ada dalam daftar pemilih. Agak terkilan juga, maklumlah..umpamanya makanan sudah di depan mata tapi tidak boleh pula untuk menikmatinya..

Apapun, saya redha sahaja. Dan Insya Allah, saya akan turut sama mengundi pada election seterusnya. Harap saya akan buat pilihan yang tepat, demi masa depan ummah!
Dan itu juga seruan saya pada rakyat Malaysia yang dicintai sekalian, khususnya rakan mahasiswa mahasiswi. Sekali lagi, VOTE FOR RIGHT SIDE.. WHO??-It's in YOUR HEAD! and apply it IN YOUR HAND!

_WASSALAM WBT_


No comments:

Post a Comment