AWARD DI SANA SINI :)

3:07:00 PM



Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakaatuh..
Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah...Allah izinkan ana menulis lagi. Kerna ternyata, tanpa nikmat kesihatan, pemikiran, dan pelbagai nikmat lain lagi, umpamanya tangan untuk mengetuk-ngetuk papan kekunci, mata untuk meneliti baris demi baris; apa kita mampu terus bernafas, menulis, mencoret hingga ke detik ini??

Sejujurnya, di kali ini ana khusus ingin menukilkan tentang ini. Tentang "Beautiful Blogger Award"?? :)
Ada seorang ukhti yang baik dan ikhlas, telah menghadiahkan ana hadiah ini. Nama penanya Mawar Larangan. Persis ana sahaja, Mawar_Mujaheedah. Beliau, yang amat baik dan dekat di hati ini, walau tak pernah bersua sekali pun. Ahh..inilah bahana Ukhuwwah Fillah. Asasnya Syahadat Cinta kita yang satu. Wasilahnya adalah blog, jaringan maya ini. Subhaanallah.. Syukran dik Rin (^_^)

Ini senarai pemenangnya:

1) ukhti syahadahtul hafizah (Syahadatul dik. hehe :)


Di nombor satu?? Aduyai...


Ana ingin berkomentar sedikit. Sekarang ini ana melihat award award ini berlegar-legar di alam maya. Khususnya di jaringan bloggers akhawat. (Muslimat la yang suka bab-bab ni ya... :P)
Bagi ana tidak mengapa, kerna ia anugerah ikhlas (Semoga). Tapi semogalah dengan award-award seumpama ini, tidak mengusik hati kita untuk menjadi tidak ikhlas. Aduh, bimbang benar andai terselit virus itu, apatah lagi virus riya', ujub' dan sum'ah dan pelbagai lagi yang sungguh-sungguh bisa merusakkan amal! Dan suatu saat yang pasti nanti, ia bakal lebur.... hancur...menjadi debu dan puing-puing kosong nyali tak bererti di hadapan Allah... Astaghfirullah.... Dan juga, semogalah dengan anugerah seumpama ini, menjadi suntikan semangat yang bertambah-tambah padu dan bererti buat kita meningkatkan lagi amalan-amalan kita antaranya berupa perjuangan, dan ibadah melalui penulisan ini. Insya' Allahu Akbar..


Tapi, ada task untuk award ini. Hiiiii... Tu yang lemah tu. Ngeee~
Tasknya, jeng jeng jeng....
1) Thank and link the person who gave you the award.
2) Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3) Contact said Blogs and let them know they've won the award.
4) State 7 things about yourself. 


1)  Sudah mbak.. :)
2) 15, Ramainya.. erk.. kerna sejujurnya ana amatlah kurang blogwalking..kerna keterbatasan masa.huhu
Tapi ana state beberapa sahaja. Setakat mampu. Oh Tuhan... I dunno.. chommal. Menerima tapi tidak memberi?? erkk. Plus I'm quite high-taste?? huu
                              
1) Dik Aye- http://qudwahhumaira.blogspot.com/ (because it's pink and full of flower) i loike
2) Nis-http://niesnoraliena.blogspot.com/ (because it's unique)   
3) Puan Shu-http://shuhadajaafar.blogspot.com/ (merah membara semangat waja..)
4) Pastu tak tahu dah...
                    
3) Insya Allah
4) Alamak.... hmm... sikit-sikit je la ye
1) Full name is Syahadatul Hafizah binti Abdullah
2) Dah grad, now on da way sambung MA
3) Minat Sains + Agama sangat sangat sangat
4) Suka sangat Yogurt Strawberry dan Sup Cendawan
 5) Aduh banyaknye...  Suka Nasyeed Indonesia
 6) Lahir 30/12/1986
 7) Status Single.. (+_+) Ngeee~
  
Ok I've done. Dan satu lagi for                     


Syarat& terma award: (Tq dik, for second place) :) I like dis one.

1) Sila link-kan pemberi award ini &pendapat kamu tentang cadangan pembaikan blog beliau.
2) Sila beri award ini kepada 12 bloggers yang memberi inspirasi kepada anda.
3) Antara Fiqah, Aqidah, Sirah Nabawiyah, Akhlak, & kajian Quran (tilawah) & Hadis [sekadar menyebutkan beberapa], bahagian ilmu manakah yang paling anda sukai?
4) Senaraikan 10 buah buku ilmiah [sertakan nama penulis] yang telah anda baca & memberikan inspirasi kepada anda.
5) Senaraikan 5 Surah di dalam Al-Quran yang paling menjadi kegemaran anda & nyatakan sebab



I'll get ya next time.. Aasifah Jiddan...
-SyahadahAbdullah-

You Might Also Like

3 comments

  1. salam sayang akak ^_^
    sory2 akak, xprasan plk typing eror.. *syahadatul ^_^
    sian akak kene wat task tu. sebenarnya task tu xpyh buat pun xpe..

    hehe.. same la kite suka yogurt strwbry n sup cendawan.emm yummy2..

    ReplyDelete
  2. salam dik. bagus apa jawab tu, haa kan dah sama2 tahu kita sama-sama suka yogurt and sup cendawan. kalau tak mana nak tahu. nanti adik mawar belanja kak mawar ya. pastu kak mawar belanja adik mawar pulak. i loike. hehe~
    aiii dik belum tidur ya. nampaknya kita memang spesis 'burung hantu' hehe.
    -salam ukhuwwah-

    ReplyDelete
  3. salam. hehe.. boleh2 saling belanja.tapi tau bile kan..huhu..
    hehe.. burung hantu, kdng2 jadi burung hantu sb nk siapkan kerja sekolah.

    ReplyDelete

MY INSTAGRAM @syahadatulhafizah

Subscribe