Assalamualaikum semua.. selamat datang ke laman Suri Ummi. Laman ini adalah di bawah seliaan Syahadah Abdullah dan Ridhuan Husin, khusus untuk berkongsi cerita tentang kehidupan, tips kesihatan dan kegembiraan.

We are also business partner of Shaklee Product at Gombak, Batu Caves and nearby area. Delivery throughout Malaysia and nearby. Hubungi kami juga untuk konsultasi kesihatan percuma dan peluang menjana kewangan hebat bersama Shaklee World. Hubungi 013.2505.386 segera. Anyone can be healthy, wealthy and happy!

Wednesday, January 27, 2010

[PRK] "YA ALLAH.....BANTULAH KAMI""Melihat kembali video 'Detik kemenangan Pro-Mahasiswa di UM" ini... sungguh hati kami bergetar. Mengingat kembali memori Al-Fath 08/09 sesi lepas... dan kenangan sebagai Setiausaha 1= Sungguh aku terpuruk di hadapan keagungan dan kehebatan Allah.. !!"

"Al-Fath sesi lepas merupakan satu langkah kecil anugerah Allah, suatu 'pembukaan'.
- Kita namakan AL-FATH moga-moga mengambil semangat pembukaan kota Mekah, Al-Fathu Makkah yang mengocakkan jiwa.
- Dan surah Al-Fath, Surah An-Nasr dan Qunut Nazilah tidak lekang di bibir-bibir kita.
- Disertai "Munajat Al-Fath" yang harus menjadi amalan kita. Ia juga amalan Tok Guru kesayangan kita.
- Dan bersama "Thaifah al-Fath" di bawah seliaan YDP PMIUM kita, Akhi Shazni Munir; yang menjadi satu kumpulan yang terus-terusan membaca al-Qur'an dan zikir-zikir serta doa-doa yang lain, buat membantu kemenangan di saat usaha kita yang setakat terdaya. Kumpulan ini tidak diketahui dan dikenal orang lain. Mungkin dia kurang turun mengecat banner berhempas pulas, namun mereka ada tugas pentingnya. Jangan kita su'u dzhonn."

"Mungkin ada bertanya mengapa baru sekarang ana menuliskan ini. Di saat tembakan gelombang semboyan jihad telah dilepaskan di kampus. Namun itulah, untuk menuliskan ini pun ana masih terketar-ketar menyusun kata dan beristighfar. Ana bimbang kemenangan kita pada sesi lepas adalah Istidraj. Sangat bimbang. Kemenangan di saat Allah murka dan tidak redha. Namun ketahuilah sahabat, kami sangat bersyukur pada Allah atas kemenangan ini. Dia sempat kasihan pada kita, dan memberi sedikit peluang untuk merasa manisnya kemenangan Islam, atas jalan kebenaran. Di saat kita....masih begini..dengan dosa dan maksiat yang bertimbun.."

Ana menghembuskan nafas doa dan keyakinan buat semua.. Semoga...

+ Senior-senior sesi 07/08 dan sebelumnya, terima kasih telah merintis jalan!
+ Sahabat-sahabat Ansarullah Al-Fath 08/09, moga istiqomah!
+ Sahabat-sahabat dan adik-adik PRK 10/11, teruskan perjuangan!
+ Sahabat-sahabat di seluruh kampus di Malaysia, bangkitlah Mahasiswa!

Teruskan perjuangan kita, jalan kita masih jauh dan penuh onak duri!

Ya Allah.. bantulah kami lagi.. kami yang kerdil ini, tiada sesiapa pun sebagai pembantu kecuali ENGKAU"SALAM PERJUANGAN ANAK MUDA!
Lawati
TV PRO-MAHASISWA
BLOG PRO-MAHASISWA UM

No comments:

Post a Comment